Scholing van werkenden

Looptijd: 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023

Aanvragen vergoeding Scholing van Werkenden
Moller Autoschade 14
OOCVergoedingenScholing van Werkenden

Laat je werknemers het maximale uit zichzelf halen!

De vergoedingsregeling Scholing van Werkenden heeft als doel de ontwikkeling van werknemers binnen de sector te stimuleren. Als werkgever kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten daarvan.

Aanbod OOC

De OOC-vergoeding bedraagt maximaal 50% van de scholingskosten (inclusief btw), met een maximum van € 500,- (inclusief btw) per werknemer per kalenderjaar.

Wat valt niet onder deze regeling?

Niet onder de regeling vallen onder andere: EHBO, BHV, VCA, Audatex, alle rijbewijzen, chauffeursdiploma’s, losse toetsen en examens, bekostigde mbo/hbo/wo opleidingen, merkgebonden cursussen, verlet –en verblijfskosten.

Vergoeding aanvragen

Het aanvragen van deze vergoedingsregeling kan eenvoudig via het digitale portal ‘Mijn OOC’. Binnen 3 weken na ontvangst van de complete aanvraag, ontvangt het bedrijf bericht of er een tegemoetkoming in de kosten door OOC zal worden verstrekt.

Overige voorwaarden

  • De aanvrager is een bij OOC aangesloten bedrijf;
  • Vergoeding wordt alleen toegekend voor werknemers van bij OOC aangesloten bedrijven;
  • De werknemer heeft een arbeidsovereenkomst met het aanvragende bedrijf voor tenminste de duur van de opleiding, cursus of training;
  • De vergoedingsregeling wordt per bedrijf/OOC-aansluitnummer toegekend;
  • Uitsluitend de externe kosten voor opleiding, cursus en/of training komen in aanmerking voor een vergoeding;
  • De kosten dienen aantoonbaar te zijn.

Hoe declareer je?

De declaratie dient uiterlijk 3 maanden na afloop van de opleiding, cursus of training te worden ingediend via ‘Mijn OOC’. Bij een gehele of gedeeltelijke goedkeuring, betaalt OOC uiterlijk 6 weken na ontvangst van de declaratie uit.

 

Looptijd: 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023
Budget-uitputting is reden voor afwijzing van de aanvraag. De regeling is beschikbaar zolang het hiervoor gereserveerde budget nog niet volledig is benut.

Contact options