Vanaf 1 januari alle OOC-vergoedingen digitaal aanvragen!

Illustratie-artikel-Vergoedingen.png
OOCNieuwsVanaf 1 januari alle OOC-vergoedingen digitaal aanvragen!

Tot nu toe kon alleen de vergoeding Scholing van Werkenden digitaal via Mijn OOC worden aangevraagd en gedeclareerd. Vanaf 1 januari volgend jaar worden daar de EVC-vergoeding, de vergoeding voor het opleiden van zij-instromers en de vergoeding voor het scholen van 50-plussers aan toegevoegd. Daarmee wordt het aanvragen en declareren van de OOC-vergoedingen een stuk simpeler!

 

“Voor werkgevers is dit echt een grote vooruitgang”, zegt OOC-projectmanager Robert van der Laak. “Om in aanmerking te komen voor onze vergoedingen moest voorheen nog handmatig een formulier worden ingevuld en ingediend. Dat is nu verleden tijd. Vanaf 1 januari kan alles nu digitaal via de website Mijn OOC worden afgehandeld. Daarmee wordt het aanvragen én declareren van vergoedingen een stuk eenvoudiger.”

Zicht op alle regelingen voor je werknemers

“Bovendien is er aan Mijn OOC ook een nieuwe functionaliteit toegevoegd”, vertelt Van der Laak. “Elke werkgever krijgt in Mijn OOC toegang tot zijn eigen bedrijfsomgeving, inclusief werknemers. Stel je hebt als bedrijf 50 werknemers. Dan is voor elke individuele werknemer zichtbaar voor welke vergoedingsregelingen hij of zij in aanmerking komt. En ook of het hele vergoedingsbedrag nog beschikbaar is, of dat er een deel al is opgebruikt.”

Status van je aanvraag direct duidelijk

“Het mooie is dat alle informatie voortaan op één plek is terug te vinden”, zegt Van der Laak. “Want in Mijn OOC is te volgen wat precies de status van je aanvraag is. Of de aanvraag afgewezen is, nog in behandeling of toegekend is. Heel overzichtelijk dus. En als een aanvraag wordt afgewezen, wordt dat direct duidelijk. Je hoeft nu niet meer eerst de hele procedure handmatig te doorlopen, om er vervolgens achter te komen wat de status van je aanvraag of declaratie is. Alles gaat nu veel sneller en efficiënter.”

Aanvragen in 2023 of 2024

“Eén ding is nog belangrijk om te vermelden. Als je voor einde van dit jaar een vergoeding wilt aanvragen, maar het opleidings- of EVC-traject start in 2024, dan kun je die vergoeding pas na 1 januari aanvragen via Mijn OOC. Start het opleidings- of EVC-traject nog dit jaar, dan geldt de oude handmatige procedure. En moet je nog een aanvraag- en declaratieformulier indienen.”

“We hebben het aanvraagproces via Mijn OOC zo gebruikersvriendelijk als mogelijk ingericht”, besluit Van der Laak. “Mocht je toch ergens vastlopen, dan kun je telefonisch contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Support. Vanaf 2 januari beantwoorden zij graag al je vragen!”

 

Heb je nog geen account? Ga dan naar Mijn OOC en maak vanaf 1 januari alvast een account aan. Neem ook meteen een kijkje welke vergoedingen je voor jouw werknemers kunt aanvragen!