Schadeherstelbedrijven en scholen in Brabant en Amersfoort bundelen krachten

Rijnders Autoschade 13
OOCNieuwsSchadeherstelbedrijven en scholen in Brabant en Amersfoort bundelen krachten

Meer jongeren interesseren voor onze branche. Dat lukt alleen door ze in de praktijk te laten zien hoe leuk het werk is. Daarom is een belangrijke doelstelling van OOC om de samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs te bevorderen.

Zo krijgen sinds begin dit schooljaar vmbo-leerlingen van het Udens College de kans om zich bij Summa Automotive & Smart Mobility Schadecentrum in Boxtel te oriënteren op het vak Autoschadeherstel & spuiten. Dat geldt niet alleen voor leerlingen die het profiel Mobiliteit en Transport volgen, maar ook voor leerlingen van het profiel Produceren, Installeren en Energie. Zij mogen ook leren lassen binnen Automotive. De leerlingen van het Udens college krijgen de bedrijfscontext mee van het bedrijf Oostendorp Autogroep Uden (bedrijfsbezoek).

Vmbo-leerlingen van het Veghelse Fioretti college kunnen binnenkort zelfs kiezen voor het volledige keuzevak Autoschadeherstel & Spuiten. Het keuzevak wordt voor een deel geadopteerd door de bedrijven Autoschade Hurkmans en ASN Autoschade Bons te Veghel. De leerlingen zullen bij de bedrijven een deel van het keuzevak in de praktijk volgen. Tenslotte gaan ze naar Summa Schadecentrum voor het laatste deel van het keuzevak en kunnen ze zien waar ze de vervolgopleiding kunnen volgen. Gezamenlijk wordt ook de oriëntatie voor de leerlingen van klas 1 en 2 van het vmbo vormgegeven.

Ook in de regio Amersfoort werkt OOC samen met T is for Tech aan een keuzevak Autoschadeherstel & Spuiten voor vmbo-leerlingen. Daarbij zijn onder meer het Corlaer college, het Van Lodenstein College, NX+, Beukenrode onderwijs en Het Element betrokken. Als een leerling niet de ruimte meer heeft voor een volledig keuzevak, kan hij of zij zich opgeven voor een inspiratiesessie of masterclass Autoschadeherstel & Spuiten. Dankzij de inzet van ASCA autoschade Amersfoort (onderdeel van de Pon Dealer Groep) werd dit initiatief mogelijk en kunnen de leerlingen hier ook kennismaken met de praktijk!

Wil jij als bedrijf ook de band met scholen versterken? Neem dan eens contact op met één van onze adviseurs onderwijs en arbeidsmarkt. Hun contactgegevens vind je hier.