Samenwerking Dr. Nassau College, InnovamVoc, OOC en Noorderpoort

Eerste groep leerlingen rond met succes keuzevak schadeherstel af.

Trotse-leerling.jpg
OOCNieuwsSamenwerking Dr. Nassau College, InnovamVoc, OOC en Noorderpoort

Vrijdag 28 oktober heeft de eerste groep leerlingen van het Dr. Nassau College met succes de eindopdracht voor het keuzevak Schadeherstel bij het praktijkopleidingscentrum van InnovamVoc afgerond. De leerlingen hebben, onder de inspirerende leiding van Marco Brinkerhof, docent InnovamVoc en vakdocenten van Dr. Nassau College, een voorscherm fantastisch gerepareerd. Het eindproduct van iedere leerling mocht er wezen. De leerlingen zijn enthousiast over de invulling van dit keuzevak en een aantal had graag langer willen blijven. Hopelijk zien wij ze terug als leerling van het ROC Noorderpoort in de opleiding autoschadehersteller of autospuiter.

In november start de tweede groep leerlingen, gevolgd door nog een groep in januari 2023. Uiteraard zijn wij erg benieuwd hoeveel van deze jonge mensen uiteindelijk voor een vervolgopleiding in het schadevak kiezen.

Voor de docenten van de VO-scholen in de regio Assen wordt een middag georganiseerd waar zij kennis kunnen maken met de leeromgeving en de lesstof. Ook steken zij dan zelf de handen uit de mouwen om te ervaren wat hun leerlingen ervaren. Dit initiatief van OOC, Het opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebranche, wil ook op deze manier jongeren al vroeg met onze branche en de mooie beroepen daarin kennis laten maken.

Dit project is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Dr. Nassau College, InnovamVOC, OOC en ROC Noorderpoort  en mede mogelijk gemaakt door Sterk Techniekonderwijs regio Assen-Beilen.

Wil je als bedrijf ook een steentje bijdragen aan de instroom van jongeren in de branche, neem dan contact op met een van de OOC-coördinatoren bedrijfsleven-onderwijs:

Mabri Fennema, m.fennema@oocinfo.nl , 0643 23 15 35 voor Zuid en Midden Nederland
Karel Markx, k.markx@oocinfo.nl, 0622-69 95 24 voor Noord en Oost Nederland