Op zoek naar personeel? Verruim je blik!

Artikel op zoek naar personeel - Van Leeuwen Car Cosmetics
OOCNieuwsOp zoek naar personeel? Verruim je blik!

In tien jaar tijd is Van Leeuwen Car Cosmetics gegroeid naar 30 man personeel. En opvallend: met het vinden van nieuwe medewerkers heeft het Dordrechtse bedrijf weinig problemen. “Ook mensen met een ‘rugzakje’ zijn bij ons van harte welkom.”

“Als autopoetsbedrijf werken wij voornamelijk voor dealers en verhuurmaatschappijen”, vertelt Alicia van Leeuwen, die verantwoordelijk is voor personeelszaken. “Wij maken de auto’s schoon, poetsen ze, doen spotrepair en herstellen schades. We doen eigenlijk alles om ervoor te zorgen dat de auto’s er weer goed uitzien.”

Geen moeite mensen te vinden

Hoewel veel bedrijven in de carrosseriebranche op zoek zijn naar personeel, heeft Van Leeuwen daar weinig moeite mee, vertelt ze. “Als bedrijf moet je in deze krappe arbeidsmarkt net iets breder kijken”, zegt ze. “De helft van onze medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben een goed contact met het Werkgeversservicepunt Baanbrekend Drechtsteden. Zij brengen werkzoekenden in contact met werkgevers. Dus als wij een vacature hebben, bellen we het WerkgeversServicepunt.”

Hele goede medewerkers

Sommige bedrijven zijn terughoudend om mensen met een ‘rugzakje’ aan te nemen”, weet ze. “Ten onrechte. Want je hebt er gewoon hele goede medewerkers aan. Ze zijn ontzettend blij dat ze een kans krijgen om aan de slag te gaan. Daardoor werken ze hard, zijn ze ontzettend loyaal en is het ziekteverzuim laag.” Bij sollicitaties kijkt het bedrijf dus vooral naar wat mensen wél kunnen, benadrukt ze. “We hebben iemand met gehoorschade in dienst. Iemand die last heeft van epilepsie. Iemand die de Nederlandse taal niet zo goed spreekt. Allemaal mensen die bij ons prima het werk kunnen doen.”

Win-winsituatie

Voor het bedrijf is het volgens Alicia ‘echt een win-winsituatie’. “Wij komen zo eenvoudig aan personeel en krijgen er bovendien subsidie voor. Ook komt er ook twee keer in de week een jobcoach van Baanbrekend Drechtsteden langs voor de begeleiding.” Wel vraagt het werken met deze groep mensen om een beetje geduld, zegt Alicia. “Het duurt iets langer voor ze volledig inzetbaar zijn. Maar dat hebben wij er graag voor over.”

Vergoeding zij-instromers

Om te zorgen dat het werk goed en vakkundig gebeurt, leidt Van Leeuwen de nieuwe medewerkers intern op. “Onlangs is de regio adviseur van OOC bij ons langs geweest. Hij vertelde dat OOC je daarbij kan ondersteunen. We kunnen onder meer een opleidingsvergoeding krijgen voor de mensen die via Baanbrekend Drechtsteden als zij-instromer bij ons beginnen.” De regio adviseur vertelde Alicia bovendien dat ze kosteloos advies kon krijgen van een adviseur werkgeverschap van OOC. “Met haar hebben we een HR-scan gedaan. Dat was heel nuttig. Het leverde een aantal verbeterpunten op. Zoals het jaarlijks voeren van één-op-één gesprekken met onze medewerkers, om te kijken of ze zich verder willen ontwikkelen en wat daar dan voor nodig is. Je kunt bijvoorbeeld een OOC-vergoeding krijgen voor een training om beter te leren coachen en leidinggeven. Dat is zeker interessant.”

Wat is tot slot haar advies aan andere bedrijven in de branche? “Als je personeel zoekt, schrik er dan niet voor terug om met mensen met een ‘rugzakje’ aan de slag te gaan. Het is ontzettend mooi om te zien hoe mensen kunnen groeien als je ze een kans geeft. Eén van onze medewerkers woonde begeleid toen hij ons kwam. Nu heeft hij een eigen huis, een vrouw en een kindje. Dat is toch prachtig om te zien!”