OOC start campagne voor meer naamsbekendheid

ooc-werkgever.jpg
OOCNieuwsOOC start campagne voor meer naamsbekendheid

Half januari is een campagne gelanceerd die de naamsbekendheid van OOC binnen de branche wil vergroten. Volgens directeur Jordi Metten weten te veel werkgevers en werknemers nog niet de weg naar OOC te vinden. “We zijn nadrukkelijk op zoek om met meer bedrijven in contact te komen. Want dat is uiteindelijk het doel: zoveel mogelijk bedrijven ondersteunen bij het opleiden en ontwikkelen van hun medewerkers.”

Half januari viel hij op de mat bij zowel werkgevers als werknemers in de carrosseriebranche: een postkaart met OOC als afzender. “De postkaart is onderdeel van een bredere campagne om onze naamsbekendheid binnen de branche te vergroten”, vertelt Metten. “We hebben gemerkt dat we maar een deel van de carrosseriebedrijven weten te bereiken. Er liggen dus volop kansen. OOC is het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de branche zelf. Wij zorgen ervoor dat het voor werkgevers en werknemers mogelijk is om zich duurzaam te ontwikkelen.”

Animatie over OOC

“Op de postkaart staat een korte tekst waarin wij ons voorstellen”, vervolgt Metten. “En er staat ook een QR-code op de kaart. Als je die scant, ga je naar de website waar een korte animatie staat. In anderhalve minuut word je bijgepraat over wat OOC voor jou als werknemer of als werkgever kan betekenen.” De campagne, waarvoor ook sociale media worden ingezet, heeft uiteraard niet alleen tot doel om de naamsbekendheid van OOC te vergroten, benadrukt Metten. “We zijn nadrukkelijk op zoek om met meer werkgevers en werknemers in contact te komen. Want dat is uiteindelijk ons doel: zoveel mogelijk bedrijven en werknemers ondersteunen bij het opleiden en ontwikkelen.”

Opleiden is cruciaal

Zowel de werkgever als de werknemer hebben daarin een eigen verantwoordelijkheid, stelt Metten. “De medewerker is verantwoordelijk voor zijn eigen leer- en ontwikkelproces. Maar heeft hierbij de ondersteuning nodig van de werkgever. Hiermee houdt iemand niet alleen zijn kennis op peil, maar vergroot hij tevens zijn kansen op de toekomstige arbeidsmarkt.” Ook een werkgever heeft volgens Metten veel baat bij het stimuleren van opleiden. “Scholing van werknemers zorgt voor duurzame inzetbaarheid, meer werkplezier en daardoor voor minder verloop. Een werkgever die investeert in de ontwikkeling van zijn personeel, is bovendien aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers. Daarnaast zien we in de branche een razendsnelle ontwikkeling op het gebied van technologie en materiaalgebruik. Wil je als bedrijf je concurrentiepositie behouden, dan is het opleiden van je medewerkers cruciaal.”

Kosteloze ondersteuning

“Het achterliggende idee van deze campagne is: je hoeft het als bedrijf niet alleen te doen”, besluit Metten. “We willen werkgevers en werknemers duidelijk maken dat zij via OOC gebruik kunnen maken van een brede ondersteuning bij het opleiden en ontwikkelen. Onze adviseurs komen graag bij bedrijven langs. Om te bespreken waar hun behoefte ligt en wat wij daarin allemaal te bieden hebben. Van professionele advisering en boeiende workshops tot interessante opleidingsvergoedingen. We hebben veel te bieden, en dat doen we kosteloos!”

Wil jij weten wat OOC jou allemaal te bieden heeft? Bekijk dan hier de animatie!