MBO Autoschadeherstel krijgt niveau-4 variant

Rijnders Autoschade 19
OOCNieuwsMBO Autoschadeherstel krijgt niveau-4 variant

De MBO-opleiding voor autoschadeherstel krijgt er een nieuw niveau bij: Technisch Specialist Autoschadeherstel Niveau 4. Een werkgroep bestaande uit Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) , BOVAG en schadeherstellers heeft gewerkt aan de opzet ervan.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de branche in vervulling, om de schadeherstelbranche aantrekkelijker te maken voor jongeren én om hen op een hoger niveau op te leiden, passend bij de toenemende complexiteit van het vak.
Met dit vierde MBO-niveau is de match tussen de praktijk én het niveau van de schoolverlaters die instromen verbeterd. Deze beginnende beroepsbeoefenaars zijn opgeleid tot vakmensen in het herstellen van complexe en veiligheidskritische schades en zijn dus klaar voor de toekomst.

Ook maakt dit nieuwe opleidingsniveau de schadeherstelbranche aantrekkelijker voor jongeren, wat positief werkt voor de instroom en het boeien en binden van werkplaatspersoneel. In tijden van personeelsschaarste is dat geen overbodige luxe. Het nieuwe niveau is een mooie aanvulling op de bestaande niveaus en maakt het vak van schadehersteller aantrekkelijk voor een bredere doelgroep.