Laat jongeren en ouderen beter met elkaar samenwerken!

VDL 8
OOCNieuwsLaat jongeren en ouderen beter met elkaar samenwerken!

Bij veel bedrijven werken inmiddels vier generaties samen. En dat kan behoorlijk botsen op de werkvloer. Hoe zorg je ervoor dat de verschillende generaties soepel met elkaar samenwerken? En dat net ingestroomde jongeren er niet na een paar maanden alweer de brui aan geven? Of dat het leren op de werkplek door conflicten niet van de grond komt? In deze tijd met veel werk en weinig personeel, is een goede samenwerking tussen medewerkers van groot belang. In de interactieve workshop ‘Generaties in bedrijf’ leren medewerkers elkaar beter te begrijpen en de kracht van elkaars generatie in te zien. De workshop wordt geheel kosteloos door OOC aangeboden.

Wat houdt de workshop in?

Met een groep collega’s en enkele trainingsacteurs ga je aan de slag met het thema ‘Generaties in bedrijf’. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en begint met een laagdrempelig gesprek. Hoe groeide je op en met welke waarden en normen? Naar welke muziek luisterde je? En waar ging je altijd naartoe op vakantie? Daarna spelen twee trainingsacteurs scènes die zijn gebaseerd op de werkpraktijk en waarbij er een generatieconflict is. De medewerkers van het bedrijf zitten als het ware op de regisseursstoel. Zij geven vervolgens aan wat je kunt doen om het gesprek beter te laten verlopen. Een belangrijke eerste stap naar goede onderlinge samenwerking!

Enthousiast geworden? Meld je dan voor de workshop aan via deze link!

Klári, HR-manager bij Truck Support Venlo

“Als HR-manager voer ik regelmatig gesprekken met medewerkers en leidinggevenden. En ik merk weleens dat er onderlinge irritatie of onbegrip is, mede door generatieverschillen. Dat is waarschijnlijk voor veel bedrijven herkenbaar. Oudere werknemers vinden dat jongeren soms respectloos, laks en lui zijn. Terwijl de jonge generatie ervan overtuigd is dat ouderen soms te veel zeuren. ‘Generaties in bedrijf’ bood uitkomst. Tijdens deze actieve workshop leerden we veel over en van elkaar. Maar dat niet alleen. Nu we inzicht in elkaars werelden hebben, is het mogelijk elkaar beter te accepteren en daardoor beter samen te werken. We zien elkaars kracht en ervaren dat het juist ook heel waardevol is om met meerdere generaties tegelijk samen te werken.”