In gesprek met... regio adviseur Gerda Lauwers

Gerda OOC- 4
OOCNieuwsIn gesprek met… regio adviseur Gerda Lauwers

Kun je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben Gerda Lauwers en sinds april vorig jaar ben ik regio adviseur bij OOC. Auto’s en brommers hebben altijd al mijn interesse gehad. Er stroomt zogezegd benzine door mijn aderen! Ik ben opgeleid tot automonteur, heb jarenlang als schade-expert gewerkt, ben opleidingsadviseur geweest en heb een eigen schadeherstelbedrijf gerund. Ik heb op allerlei stoelen in de carrosseriebranche gezeten. De branche heeft voor mij dus maar weinig geheimen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Op een bedrijvenbezoekdag stap ik ’s ochtends de auto in met drie tot vier adressen op zak. Mijn regio is Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Ik kom bij de meest uiteenlopende bedrijven over de vloer. Van autoruitbedrijven en autopoetsbedrijven tot schadeherstelbedrijven en carrosseriebouwbedrijven. Soms zijn het bedrijven met een paar werknemers en een ingang achterom via de schuur. Maar ik kom ook bij bedrijven met meerdere vestigingen en een professionele HR-afdeling. Dat is het leuke van mijn werk: OOC is er voor elk bedrijf, groot en klein. We kunnen met iedereen meedenken en je vooruithelpen.”

Hoe ontstaat het contact tussen jou en de bedrijven?

“Nog niet alle bedrijven in de branche weten precies wat OOC voor ze kan betekenen. Vandaar dat ik momenteel de meeste bedrijven zelf benader. Maar je aanmelden via de OOC-website voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan natuurlijk ook! Met alle techniek en innovatie in de carrosseriebranche kun je als bedrijf niet stilstaan. Je medewerkers moeten zich blijven ontwikkelen om veilig en bekwaam te kunnen blijven werken. Ik kom daarom graag langs om te bespreken welke rol opleiden en ontwikkelen kan spelen binnen jouw bedrijf.”

Wat kun je concreet voor bedrijven betekenen?

“Laatst was ik bij een bedrijf dat tijdens ons gesprek uitriep: ‘Wat is er veel mogelijk bij OOC!”. Als regio adviseur help ik bedrijven om hun behoefte duidelijk te krijgen. Wat is er nodig om toekomstbestendig te kunnen blijven werken? Dan leg ik uit wat onze loopbaancoaches, adviseurs werkgeverschap en adviseurs onderwijs en arbeidsmarkt voor je bedrijf kunnen betekenen. Welke kosteloze tools OOC allemaal op de plank heeft liggen. En welke interessante vergoedingen OOC biedt, zodat jij kunt investeren in je bedrijf. Is er behoefte aan ondersteuning bij het opstellen van een gesprekscyclus? Zijn er vraagstukken over veilig en gezond werken? Of wil je jouw werknemers hun talenten laten ontdekken? Het is mijn taak om bedrijven verder te helpen, ze aan de juiste adviseur binnen OOC te verbinden en een duurzame relatie op te bouwen.”

Heb je nog een laatste tip?

“Maak gebruik van jouw regio adviseur en de dienstverlening van OOC! Iedereen heeft het druk en de branche komt handen te kort. Maar het is zonde om de waardevolle en kosteloze ondersteuning van OOC te laten liggen. Dus maak een afspraak, dan praat ik je tijdens een kop koffie snel bij.”

Wil jij ook bijgepraat worden over wat OOC allemaal te bieden heeft? Klik dan hier om een afspraak met één van onze regio adviseurs te maken!