De loopbaanvoucher: € 1.500 voor een nieuwe stap in je carrière!

Foto artikel loopbaanvoucher - Maciej
OOCNieuwsDe loopbaanvoucher: € 1.500 voor een nieuwe stap in je carrière!

Toe aan een nieuwe uitdaging in je werk? Met de loopbaanvoucher biedt OOC een vergoeding van maximaal 1.500,- voor het volgen van een training, opleiding of cursus. “Ik raad iedereen aan gebruik te maken van de loopbaanvoucher”, vertelt Maciej Malus, poedercoater bij Spuiterij B. De Wilde BV in Vaassen. “Het is een makkelijke manier om je te ontwikkelen. Wie wil dat nu niet?”

 Bijna tien jaar geleden kwam Maciej (44) vanuit Polen naar Nederland. “Het leukste aan mijn werk als poedercoater? Geen dag is hetzelfde en elk project is weer anders. Zo poedercoat ik de ene dag de cabine van een grote lader en de andere dag start ik met de cockpit van een vliegtuig.” Toch blijft Maciej op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. “Ik spreek goed Engels, maar Nederlands een stuk minder. Via DuoLingo en andere apps probeerde ik altijd wat Nederlandse woordjes te leren. Maar een echte basis had ik nog niet. Zonde natuurlijk, want het kennen van de Nederlandse taal opent nieuwe deuren. Bovendien maakt het de communicatie in het dagelijkse leven makkelijker.”

Direct aan de slag

Toen Maciej een magazine van OOC over loopbaancoaching onder ogen kreeg, besloot hij te reageren. “Ik had niet gedacht dat het zo simpel zou zijn!”, lacht hij. “Het contact met OOC verliep makkelijk en prettig. Twee gesprekken met loopbaancoach Lucille van Bemmel waren voldoende om de doelstellingen te bespreken en de formulieren in te vullen. Alles verliep vlot en zonder problemen. Binnen no time kon ik aan de slag met mijn privélessen Nederlandse taal. Ideaal. En als je eenmaal een basis hebt in de taal, dan kun je automatisch verder leren door gesprekken te voeren met mensen om je heen.”

Als je stilstaat, ga je eigenlijk achteruit

Het leren van de Nederlandse taal ziet Maciej als een perfecte start voor verdere ontwikkeling. “Persoonlijke ontwikkeling is een van de belangrijkste dingen in iemands leven. Je moet op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en het veranderende leven. Mijn vader zei vroeger altijd: ‘Als je stilstaat, ga je eigenlijk achteruit.’. En dat zinnetje hoor ik dus nog steeds regelmatig in mijn hoofd. Zo merk ik bijvoorbeeld al direct de voordelen van mijn cursus Nederlandse taal. Met mijn werkgever ben ik nu aan het kijken of ik misschien een hogere positie in het bedrijf kan vervullen. Een leuk vooruitzicht!”

 Wil jij ook een loopbaanvoucher aanvragen? Klik dan hier voor meer informatie!