Branchekwalificaties schadeherstel herzien

Afbeelding branchekwalificaties
OOCNieuwsBranchekwalificaties schadeherstel herzien

Alle kwalificaties voor de bij- en nascholing van medewerkers in de schadeherstelbranche zijn weer up-to-date. Bij de ontwikkeling van de Plusnorm bleek dat er noodzaak was om alle kwalificaties te vernieuwen en ook een aantal volledig nieuwe kwalificaties toe te voegen. De kwalificaties zijn nu weer helemaal afgestemd op de kennis die nodig is om aan moderne voertuigen te werken. Een werkgroep van ondernemers en opleiders is sinds begin van dit jaar met dit project bezig geweest. In totaal zijn er veertien kwalificaties vernieuwd en zes volledig nieuw, waaronder kwalificaties voor het werken aan (hybride) elektrische voertuigen, datanetwerken, warmtepompen en carrosserieconstructies. De kwalificaties gaan gelden voor de nieuwe Plusnorm en worden in de loop van 2023 ook van kracht binnen de bestaande norm. Meer informatie vind je op de website van BOVAG.

Branchekwalificatiestructuur

Klik hier voor een schematische weergave van de Branchekwalificatiestructuur in relatie tot schadeherstelfuncties en de normeringen. Groene blokken zijn compleet nieuwe kwalificaties. Witte blokken betreft alle vernieuwde kwalificaties.

Opleiding

De opleiders binnen de schadebranche kunnen op basis van de nieuwe kwalificaties hun opleidingen vernieuwen en waar nodig hele nieuwe opleidingen aanbieden.