8 praktische tips voor het vinden én behouden van personeel

VDL 26
OOCNieuws8 praktische tips voor het vinden én behouden van personeel

Het vinden van nieuw personeel en het behouden van medewerkers kan een flinke uitdaging zijn. Want hoe zet je niet alleen de voordeur open, maar houd je ook de achterdeur dicht? Hieronder een aantal praktische tips op een rij!

  1. Zorg voor een warm welkom. Als een nieuwe medewerker zich vanaf de eerste dag welkom voelt, zal hij of zij zich sneller thuis voelen binnen jouw bedrijf. Dus investeer de eerste maanden in een goed inwerkprogramma. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!
  2. Regel een buddy. Koppel al in de eerste week een geschikte collega aan een nieuwe medewerker die hem of haar op sleeptouw neemt en aanspreekpunt is voor allerlei vragen.
  3. Bied ontwikkelmogelijkheden. Maak samen met de medewerker een plan, bespreek de groeikansen en bied opleidingen en cursussen aan. Een tekort aan doorgroeimogelijkheden is namelijk één van de belangrijkste vertrekredenen van medewerkers!
  4. Stimuleer een evenwichtige werk-privébalans. Ervaart jouw medewerker een goede balans in werk en privéleven, dan verhoogt dat de medewerkerstevredenheid én betrokkenheid.
  5. Geef waardering en erkenning. Een compliment of bedankje doet wonderen en is essentieel om mensen blijvend aan je bedrijf te binden.
  6. Wees transparant in communicatie. Houd medewerkers op de hoogte van de bedrijfsdoelen, veranderingen en successen. Dat schept vertrouwen en zorgt bovendien voor een grotere betrokkenheid.
  7. Investeer in de gezondheid van medewerkers. Geef medewerkers de ruimte om hun mentale en lichamelijke gezondheid op peil te houden door onder andere regelmatige pauzes te stimuleren en alert te zijn op overwerk.
  8. Creëer een sterk werkgeversmerk. Met unieke aspecten van je bedrijf bouw je aan een positief imago en een sterke identiteit. Dit helpt enorm bij het vinden van nieuwe werknemers. Maar hoe zorg je ervoor dat een ‘sterk merk’ wordt? De workshop Sterk werkgeversmerk van OOC helpt je daarbij!


Wil jij aan de slag met het vinden en het behouden van personeel? De
OOC adviseurs werkgeverschap helpen je graag verder met advies en ondersteuning. En dat is nog geheel kosteloos ook!