Veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken is een actueel thema onder werkgevers. Ben je benieuwd wat het jou oplevert? En hoe je een gezonde en veilige werkomgeving in de praktijk brengt? OOC helpt je op weg met een goed arbobeleid.

Van Mossel 1
OOCWerkgeversOntwikkeling van je teamVeilig en gezond werken

Wat levert goed arbobeleid op?

Een medewerker presteert beter als hij zich veilig voelt en comfortabel kan werken. Goede arbeidsomstandigheden verhogen de motivatie en het werkgeluk van medewerkers. En daar profiteer jij als werkgever ook weer van. Daarnaast loont investeren in veilig en gezond werken ook financieel: uit onderzoek blijkt dat elke euro die je investeert gemiddeld twee euro oplevert.

Gratis introductie arbobeleid

Op initiatief van de Arbowerkgroep Carrosseriebranche geven OOC HR-adviseurs kosteloos een introductie over arbobeleid en arbeidsomstandigheden. Een goede start om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren.

Hulp bij RI&E

Voor elk bedrijf is het wettelijk verplicht om de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart te brengen. Dat doe je met een zogenaamde Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, kortweg RI&E. Aan de hand van die inventarisatie maak je een plan van aanpak om de risico’s te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van gehoorschade, schouder- en rugklachten of gezondheidsklachten door het werken met gevaarlijke stoffen. Een OOC HR-adviseur helpt bij het maken van een RI&E, of het actualiseren daarvan.

Digitaal magazine: hoe werk je veilig en gezond?

OOC en de Arbowerkgroep Carrosseriebranche leggen in een digitaal magazine over veilig en gezond werken uit hoe je een veilige en gezonde werkomgeving kunt creëren.

Bekijk het digitaal magazine

Arbocatalogus: concrete oplossingen voor arbeidsrisico's

De digitale Arbocatalogus  gaat in op specifieke arbeidsrisico’s en biedt concrete oplossingen voor een veilige en gezonde werkomgeving. De Arbocatalogus is ontwikkeld door BOVAG, RAI CarrosserieNL, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

Gratis advies of hulp bij jouw arbobeleid?

Neem contact op met één van de OOC HR-adviseurs

HR-adviseurs
Contact options