Instroom en behoud medewerkers

In de huidige krappe arbeidsmarkt kan het vinden van nieuw personeel of het behouden van je medewerkers een hele uitdaging zijn. Want hoe zet je niet alleen de voordeur open, maar houd je ook de achterdeur dicht? OOC ondersteunt jou hierbij.

VDL 17
OOCWerkgeversInstroom en behoud medewerkers
rijnders-autoschade-13

Instroom vanuit het onderwijs

De ontwikkelingen in de branche gaan snel. Er is dringend behoefte aan jonge vakmensen. Twee coördinatoren Bedrijfsleven & Onderwijs (B&O) kunnen je daarbij helpen.

Instroom vanuit het onderwijs

dijkema-autoglas-2

Sterk werkgeversmerk

Is het vinden van nieuw technisch personeel een uitdaging? Een sterk merk als werkgever is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie zich kan onderscheiden en aantrekkelijk is voor nieuw talent én voor je huidige medewerkers? Dat leer je tijdens de themabijeenkomst Sterk werkgeversmerk.

Sterk werkgeversmerk

rijnders-autoschade-3

Training praktijkopleiders

Een praktijkopleider heeft binnen jouw bedrijf een cruciale rol om studenten, leerlingen of collega’s de kneepjes van het vak te leren. Daarom moeten praktijkopleiders weten hoe ze invulling kunnen geven aan hun rol als begeleider. Ook is het (h)erkennen van de waarde van praktijkopleiding van belang.

Training praktijkopleiders

rijnders-autoschade-4

Instroom op de (regionale) arbeidsmarkt

De carrosseriebranche biedt volop kansen voor een duurzame en mooie loopbaan. Het is een branche met voldoende werk, nu en in de toekomst. Maar wie gaat dit werk doen?

Instroom op de (regionale) arbeidsmarkt

Contact options