Studenten

Werken in de carrosseriebranche is creatief, vernieuwend en biedt volop uitdagingen. Wil jij werken in deze branche? Kies dan voor een opleiding in de schadeherstel of carrosseriebouw en leg een prima basis voor een mooie carrière.

shutterstock_1711144597-min

Vmbo-onderwijs

Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bereidt leerlingen voor op het mbo. Zit je op het vmbo en wil je aan de slag in de carrosseriebranche? Volg dan een keuzevak schadeherstel of carrosseriebouw en zet je eerste stappen richting onze branche. Na het vmbo kun je doorstromen naar het mbo een één van de opleidingen gericht op de carrosseriebranche volgen.

Mbo-onderwijs

Mbo (middelbaar beroepsonderwijs) bereid je voor op het uitoefenen van een vak of beroep. Ook kun je na het mbo doorleren in het hbo. Instromen in het mbo doe je na de middelbare school (vmbo of havo). Meer weten over mbo-onderwijs? Neem eens een kijkje op de website van de rijksoverheid.

Ga naar rijksoverheid

Bij welke scholen kan ik terecht?

Bekijk hieronder alle scholen waar je terecht kunt voor een opleiding in de carrosseriebranche.

ROC Assemblage, carrosseriebouw en recreatievoertuigen Autoschadehersteltechniek Autospuiten
Albeda x x
Curio/ROC West Brabant x x
Deltion College x x x
Koning Willem I College x x
mboRijnland/ROC Leiden x x
Noorderpoort x x
Rijn IJssel x x
Firda x
ROC Midden Nederland x x
ROC Mondriaan x x
ROC van Amsterdam x x
ROC van Twente x x
Summa College x x

 

De opleiding constructiewerker – medewerker productietechniek wordt op meer dan 30 ROC’s aangeboden.

 

BOL of BBL?

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. De BBL is een studie waarbij je werken en leren combineert en in dienst bent van een erkend leerbedrijf. Meestal werk je vier dagen en ga je één dag per week naar school. Op stagemarkt.nl of leerbanenmarkt.nl kan je zien of er bij jou in de buurt BBL-banen te vinden zijn.

Ga naar stagemarkt.nl

Ga naar leerbanenmarkt.nl

Naast een BBL-opleiding kan je ook een BOL-opleiding volgen. BOL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. De BOL is een theoretisch gerichte opleiding waarbij je regelmatig stage loopt.

Werken en leren in de carrosseriebranche misschien iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze loopbaancoaches

Loopbaancoaching
Contact options