Praktijkopleiders

Voor instromers is goede begeleiding van belang om te slagen in de branche. Als praktijkopleider heb je daar een belangrijke rol in. Wil je aan de slag als praktijkopleider of wil je jouw vaardigheden verder ontwikkelen? OOC kan je daarbij helpen.

Van Mossel 2

Leerbedrijven

Iedere medewerker kan in principe praktijkopleider worden. Je moet dan wel werken bij een erkend leerbedrijf, of bij een bedrijf dat erkend leerbedrijf wil worden. Voorwaarden voor een leerbedrijf zijn:

  • een goede leerplek en werkzaamheden die horen bij het vak waar de student voor wordt opgeleid;
  • een relevante leerplek voor iedere student beschikbaar;
  • voldoende en deskundige begeleiding, gericht op de student;
  • een deskundige praktijkopleider.

Erkenning aanvragen bij SBB

Ga naar SBB

SBB

Om een erkend leerbedrijf te worden vraag je erkenning aan bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Een erkenningsaanvraag start je op de website van SBB. Je doorloopt eerst een korte vragenlijst om te zien wat nodig is om de aanvraag tot een succes te maken. Vervolgens kun je doorgaan met de daadwerkelijke aanvraag en dien je deze in. Daarna neemt een adviseur praktijkleren van SBB contact met je op, om de aanvraag te bespreken.

Praktijkopleider worden of je vaardigheden ontwikkelen

Om praktijkopleider te worden of om je huidige vaardigheden als praktijkopleider verder te ontwikkelen kan je een gerichte training volgen. Voor algemene vaardigheden zijn er meerdere training van SBB. Wil je een gerichte training voor praktijkopleiders in de carrosseriebranche, dan kun je een training bij Innovam volgen.

Contact options