In gesprek met... loopbaancoach Temmina Bouwknecht

Foto Temmina
OOCNieuwsIn gesprek met… loopbaancoach Temmina Bouwknecht

Kun je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben Temmina Bouwknecht en ik ben via CNV Vakmensen al zestien jaar actief als loopbaancoach voor een aantal technische opleidingsfondsen. Mijn werkgebied is Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Mensen verder helpen, dat is wat ik graag doe. Het is ongelooflijk leuk om te zien dat iemand na een begeleidingstraject nieuwe inzichten heeft opgedaan en stappen gaat zetten in zijn of haar loopbaan. Of dat nu om kleine stappen gaat, zoals het volgen van een cursus of opleiding. Of om grote stappen, zoals de overgang naar een nieuwe functie. Het is belangrijk dat mensen met plezier aan het werk zijn én blijven.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Geen dag is hetzelfde! De ene dag voer ik online coachinggesprekken met werknemers die niet lekker op hun plek zitten. De andere dag ga ik bij een bedrijf op bezoek om de mogelijkheden voor loopbaancoaching te bespreken. En de volgende dag leg ik aan een bedrijf of werknemer uit welke vergoedingen er voor loopbaanbegeleiding zijn. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te behouden voor de branche. Dat is noodzakelijk, want de arbeidsmarkt is erg krap. Maar tegelijkertijd is het werk in onze branche best zwaar. Een spuiter die al op zijn achttiende begonnen is, kan dit waarschijnlijk niet tot zijn pensioen volhouden. Het is daarom belangrijk om op de toekomst voor te sorteren. Wat zou je willen en wat kun je nog meer? Als loopbaancoach stimuleer ik werknemers de regie over eigen loopbaan te nemen. En als er een opleiding nodig is, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.”

Hoe ontstaat het contact tussen jou en de bedrijven?

“De meeste contacten met werkgevers of werknemers komen tot stand via doorverwijzing van de adviseur werkgeverschap of regio adviseur van OOC. Maar ik krijg ook regelmatig belletjes uit mijn eigen opgebouwde netwerk van bedrijven waar ik al eens eerder over de vloer ben geweest. En natuurlijk via het aanmeldingsformulier op onze website. Je kunt daar direct een vrijblijvend gesprek met mij of een collega-loopbaancoach aanvragen! Het werk verandert, de veiligheid wordt steeds belangrijker en de ontwikkelingen gaan snel. Stilstaan is daarom geen optie. Met de inzet van een loopbaancoach zorg je ervoor dat je vooruit blijft kijken.”

Wat kun je concreet voor bedrijven betekenen?

“Als OOC-loopbaancoach sta ik volledig buiten jouw organisatie. Daardoor kunnen werknemers vrijuit praten. Waar loopt iemand tegenaan in zijn werk? Wat belet een werknemer om het beste uit zichzelf te halen? Wij ondersteunen de werkgever daarbij. Bovendien zijn er veel mooie vergoedingen beschikbaar die jezelf ontwikkelen aantrekkelijk maken. Zoals bijvoorbeeld de loopbaanvoucher, waarmee OOC een vergoeding biedt voor het volgen van een training, opleiding of cursus. Elke werknemer uit de carrosseriebranche kan eens in de drie jaar de voucher van maximaal 1.500 euro (inclusief btw) aanvragen!”

Heb je nog een laatste tip?

“Wil jij aan de slag met de ontwikkeling van je medewerkers? Ga dan eens met een adviseur werkgeverschap van OOC in gesprek! Zij bieden ondersteuning bij allerhande HR-thema’s. Zij kunnen je óók doorverwijzen naar de loopbaancoaches van OOC. Maar je kunt mij natuurlijk ook rechtstreeks benaderen. Laat de waardevolle en kosteloze dienstverlening van OOC in ieder geval niet zomaar liggen!”

 

Wil je meer weten over wat een loopbaancoach voor jou kan doen? Klik dan hier om een afspraak te maken!