In gesprek met… de loopbaancoaches van OOC

Foto Temmina
OOCNieuwsIn gesprek met… de loopbaancoaches van OOC

Mensen verder helpen, dat is wat de loopbaancoaches van OOC graag doen. Maar wie zijn nu eigenlijk de OOC  loopbaancoaches? Welke vragen krijgen zij vaak? En hoe kunnen ze jou in je werk verder helpen? We vroegen het aan Temmina Bouwknecht en Lucille van Bemmel, oftewel de loopbaancoaches van OOC.

Wie zijn jullie?

Temmina: “Ik ben Temmina Bouwknecht en ik ben al zestien jaar actief als loopbaancoach. Woon je in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel of Flevoland? Grote kans dat je mij dan treft als OOC-loopbaancoach!”
Lucille: “Mijn naam is Lucille van Bemmel en mijn werkgebied is Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Ik ben sinds 2015 coach en doe dat nu ook alweer twee jaar met veel plezier voor OOC.”

Wat kunnen jullie als loopbaancoach voor werknemers betekenen?

Lucille: “Wil je een stap omhoog, opzij of omlaag maken? Wij kunnen je daarbij helpen. De loopbaancoach van OOC is kosteloos en makkelijk te regelen. Het enige dat je hoeft te doen, is ons te bellen of een mailtje te sturen. Samen bespreken we hoe het nu gaat in je werk, waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen. Jij bepaalt met welke vraag we aan de slag gaan, want je zit zelf aan het stuur van jouw toekomst.”

Temmina: “Of het nu gaat om kleine stappen, zoals het volgen van een cursus of opleiding. Of grote stappen, zoals de overstap  naar een nieuwe functie. Het is belangrijk dat iedereen met plezier aan het werk is én blijft. En daar kunnen wij je bij helpen.”

Waarom is het belangrijk om over je eigen ontwikkeling en toekomst na te denken?

Temmina: “Het werk verandert, de ontwikkelingen gaan razendsnel en veiligheid wordt steeds belangrijker. Stilstaan is dus geen optie. Maar dat niet alleen, iemand die op zijn achttiende begonnen is als spuiter houdt dit waarschijnlijk niet vol tot zijn pensioen. Je moet daarom ook een Plan B of zelfs C hebben. Daar kun je niet mee wachten tot je klachten krijgt of uitvalt. Je moet al eerder in beweging komen!”

Lucille: “In de waan van de dag kan het moeilijk zijn om vooruit te blijven kijken. De wereld verandert en het is belangrijk om te weten of je daarin mee kunt.”

Welke vragen horen jullie vaak?

Lucille: “Passen mijn taken (nog) bij mij? Hoe houd ik de balans tussen werk en privé? Welke opleiding moet ik doen om mezelf verder te ontwikkelen? Ik zou graag iets anders willen doen, maar ik weet niet precies wat. En: hoe ga ik om met hoge werkdruk of fysieke klachten?”

Temmina: “Bijna iedereen in de carrosseriebranche heeft te maken met hoge werkdruk. Helaas kunnen wij de werkdruk niet wegnemen. Maar we kunnen wel helpen bij het verlagen van stress. Met een gesprek waarin je je gedachten op een rij kunt zetten, een voorstel voor nieuwe afspraken met je werkgever of een doorverwijzing naar de burn-outcoach. Hoge stress zorgt maar al te vaak voor ziekte en uitval. En dat willen we natuurlijk graag voorkomen!”

Hebben jullie nog een tip?

Temmina: “Een gesprek met een loopbaancoach is altijd nuttig. Heb je geen dringende vraag of iets waar je tegenaan loopt in je werk? Je kunt ook kosteloos een APK-traject bij ons doen. Daarmee peilen we hoe je ervoor staat in je werk. Wie weet rolt er voor nu of in de toekomst wel een handige tip uit.”

Wil je meer weten over wat een loopbaancoach voor jou kan doen? Klik dan hier om een afspraak te maken!