Een nieuwe loopbaanstap zetten? Schakel net als Yuri een loopbaancoach in

Lamboo 19
OOCNieuwsEen nieuwe loopbaanstap zetten? Schakel net als Yuri een loopbaancoach in

Vorig jaar liep Yuri Janssen volledig vast in zijn baan. Hij raakte in een burn-out en wilde binnen zijn bedrijf iets anders gaan doen. Maar wat hij precies wilde, wist hij eigenlijk niet. Op aanraden van de HR-adviseur van zijn bedrijf, ging hij in gesprek met een loopbaancoach van OOC. “Dankzij haar hulp ga ik nu in een nieuwe functie beginnen.”

“Ik werk bij Abiom, een bedrijf dat communicatieapparatuur inbouwt in bijvoorbeeld politieauto’s en ambulances”, vertelt Yuri. “Ik had de functie van werkvoorbereider en was verantwoordelijk voor de project- en servicecoördinatie. Eigenlijk ben ik een beetje die baan ingegroeid. Maar ik merkte steeds meer dat ik er niet happy van werd. Het leidde ertoe dat ik in een burn-out terechtkwam.” Bij de HR-adviseur van zijn bedrijf gaf hij aan dat hij wel iets anders wilde doen. Maar het probleem was: hij wist niet precies wat. “Ik vind eigenlijk alles leuk en interessant. Onze HR-adviseur kwam toen met het idee om met een loopbaancoach van OOC te gaan praten. Die begeleiding is geheel kosteloos! Dus dat ben ik gaan doen.”

Zelf dingen ontdekken

Met de loopbaancoach, Lucille van Bemmel, voerde hij meerdere gesprekken. “Dat waren hele prettige gesprekken, ze luisterde goed en dacht mee. Ze stuurde het niet een bepaalde kant op, maar liet me zelf dingen ontdekken. Ze gaf me ook opdrachten mee naar huis. Met vragen als: waar word je gelukkig van? Wat kost energie en waar krijg je energie van? Wat is jouw stip op de horizon?” Die zelfreflectie was geen gemakkelijk proces, vertelt hij. “Ik moest gaan nadenken over mezelf en wat ik nu eigenlijk echt wilde. Dat zorgde er in eerste instantie voor dat ik dieper wegzakte in mijn burn-out en me ziek moest melden. Toen het weer wat beter ging, heb ik de draad met Lucille weer opgepakt. En zijn we gaan kijken welke andere functies binnen mijn bedrijf interessant voor mij zouden kunnen zijn.”

Vergoeding voor opleiding

Uiteindelijk bleek de vacature van applicatiebeheerder het meest bij hem te passen. “Als applicatiebeheerder ben je eigenlijk de spil tussen de softwareleveranciers en mijn collega’s die de software gebruiken. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als systeembeheerder, daar sluit deze nieuwe functie dus mooi op aan.” Om te kunnen beginnen in zijn nieuwe functie, was echter wel een opleiding nodig, vertelt hij. “Daarvoor kon ik ook nog een loopbaanvoucher van OOC van maximaal 1.500 euro krijgen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi!”

“Zonder Lucille was ik er niet uitgekomen”, zegt hij. “Zij heeft mij weer zicht gegeven op een concreet alternatief. Zonder haar begeleiding had ik waarschijnlijk niet meer bij Abiom gewerkt. Ik heb veel zin om te gaan beginnen in mijn nieuwe functie.” Heeft hij tot slot nog een advies voor anderen die zich willen ontwikkelen in hun functie of van functie willen veranderen? “Aarzel niet om met een OOC-loopbaancoach in gesprek te gaan. Want het kan je écht helpen om een nieuwe draai aan je carrière te geven!”

Heb jij ook interesse in de kosteloze begeleiding van een loopbaancoach? Neem dan gerust contact met ons op! De contactgegevens van onze loopbaancoaches vind je hier.